Afgift på bil – få styr på økonomien

Leder du efter den perfekte bil? Overvejer du at købe den fra et andet land? Har du styr på diverse afgifter? Hvis ikke så bør du tage et kig på de mange regler og afgifter det koster, at købe en bil.

Når du importerer et køretøj til Danmark fra et andet land, skal du betale en afgift til SKAT. Registreringsafgiften er fastsat i forhold til handelsværdien på et tilsvarende køretøj i Danmark og kan være op til 150%. Overvejer du at importere et køretøj fra Tyskland, så er det en stor fordel at få beregnet registreringsafgiften hos nogle professionelle. På den måde får du overblik over, hvad den endelige pris for din nye bil bliver. Du må ikke tage dit køretøj i brug, før du har betalt registreringsafgiften. Efter betalingen kan du bruge dit køretøj lovligt på færdselslovens måde.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her mere information om afgift på bil.

Sådan beregnes afgiften af bil

Du får 100% klar beregning af, hvad du skal betale for at få køretøjet registreret på danske plader. Dette betyder, at du er sikret mod ekstra omkostninger, hvis SKAT skulle vurdere bilens registreringsafgift højere, end man har gjort. Modsat får du naturligvis også nogle penge tilbage, hvis SKAT vurderer bilens afgift lavere. I systemet kan man se alt info, der er brug for, såfremt du kender stelnummeret på bilen. Stelnummeret indeholder al information om bilen, bl.a. farve, motorstørrelse, gearkasse og udstyr, som alt sammen er vigtigt for at kunne beregne registreringsafgiften præcist. Derudover kigger man også på første registreringsdato og kilometerafstand. Det er både muligt at beregne afgiften på biler og motorcykler.

De nyeste love indenfor registreringsafgift

Lovene omkring registreringsafgifter har gennem en række år været ændret, men dette er der nu blevet sat en stopper for. Regeringen samt dets støttepartier har endelig foretaget en ændring i loven for person- og varebiler. Dette betyder, at du nu kan købe bil bekymringsfrit. Du behøver nemlig ikke længere bekymre dig om ændringer i afgiften, så du ikke skal frygte uventede ændringer, og du kan derfor trygt og sikkert købe nye køretøjer i udlandet velvidende, at registreringsafgiften ikke ændrer sig. Den nye lov byder bl.a. på lavere beskatning af grønne biler, løbende opkrævning og samlet set også en lavere afgift bedre end dem, de afløser.