5 symboler fra dine drømme du kan bruge til drømmetydning

Alle mennesker drømmer, og du har sikkert oplevet at vågne fra en drøm, som føles som virkelighed, selvom det har været helt surrealistisk. Måske faldt du ned fra et hus, løb nøgen gennem din arbejdsplads eller var utro. 

Vi stiller spørgsmålstegn ved, om drømme kan have betydning for os, og hvad betydningen kan være. Selvom drømmetydning kan virke som noget hokus pokus, så peger forskning faktisk på, at klassisk drømmetydning kan fortælle meget mere om dig, end du tror. De kan fortælle noget om dine følelser og din indre tilstand. 

Er du nøgen i din drøm?

Måske har du oplevet en drøm, hvor du er nøgen i offentligheden. Måske på din arbejdsplads, til en fest eller ude i byen. Nøgenhed i drømme kan symbolisere, at du føler dig skamfuld, gennemskuet eller underlegen. Det kan derfor være et tegn på lavt selvværd, og at du måske har svært ved at tackle sociale relationer, der er i relation til det sted, du er nøgen. 

Falder du i din drøm? 

Alle har oplevet at have fornemmelsen af at falde, når man sover – men der er forskel på det og at drømme, at man reelt falder ned fra noget højt. Den type drøm kan være et symbol på, at du er stresset og har mistet kontrollen, eller at du har taget en stor chance i livet, hvor du måske kan være bange for konsekvenserne af beslutningen. 

Har du sex i din drøm?

Har du sex i en drøm, kan det betyde en form for uforløsning over for den person, du har sex med. Måske er der ugengældte følelser eller en form for intimitet, som ikke behøver at være seksuel, men som du mangler at give udtryk for.

Taber du tænderne i din drøm? 

Hvis dine tænder falder ud af munden i din drøm, kan det symbolisere, at du taber ansigt eller at du har oplevet et nederlag. 

Bliver du jagtet i din drøm? 

Bliver du jagtet i din drøm, er det den, som jagter dig, der kan være et symbol på noget bestemt. Bliver du jagtet af dig selv, kan det være et symbol på depression eller anger. Bliver du derimod jagtet af en anden, kan det være tegn på et problem eller traume, som stadig spøger. 

Læs meget mere om drømme og drømmetydning lige her

Bliv klogere på drømme og drømmetydning hos Illustreret Videnskab 

Måske har du fået øjnene op for at drømme er et spændende felt, og at du gerne vil blive klogere på emnet. Hos Illustreret Videnskab kan du blive endnu klogere på området og læse mere om den nyeste forskning indenfor drømme og drømmetydning. 

Find artiklen og mange flere på illvid.dk