Kranio sakral terapi – afspænd i hele kroppen

Døjer du med spændinger i kroppen? Så burde du måske overveje at bestille en tid til kranio sakral terapi. Dette er nemlig en meget blid, men yderst dybdegående, manuel behandlingsform, der netop arbejder med at løsne spændinger i kroppen. Kranio sakral terapi adskiller sig dog fra andre behandlingsformer, ved at arbejde med kroppens egne ressourcer, så kroppen kan selvhelbrede. Derudover arbejder kranio sakral terapi med at ’høre og imødekomme’ kroppen, hvorfor terapeuten ’lytter’ til mærkbare rytmer og bevægelser i kroppen. Er du således ikke vild med massage eller kiropraktik? Måske fordi det er for voldsomt for dig? Så er kranio sakral terapi med garanti den helt rette løsning på dine spændinger.

Hvordan foregår en kranio sakral behandling?

Har du bestilt tid til en kranio sakral behandling, kan du forvente, at behandlingen indledes med en samtale om dine ’problemer’. Herefter vil du får selve behandlingen, som typisk varer omkring en time. Her vil du ligge afslappet på en briks, og behandleren vil med nænsomme berøringer løsne og for de spændinger og blokeringer, der har givet dig problemer. Typisk sidder disse omkring hovedet, rygsøjlen og bækkenet. Efter en kranio sakral behandling vil du derfor typisk også opleve en dyb følelse af afspænding samt en nærmest meditativ tilstand.

I få tilfælde er en enkelt kranio sakral behandling nok, men i langt de fleste tilfælde er der behov for flere behandlinger, idet der er tale om længerevarende og kroniske problemstillinger. Ofte stammer spændingerne fra mentale tilstande som stress, som også er en hyppig årsag til, at kroppen ikke fungerer normalt. Er dette tilfældet, er der tale om negativ stress, og symptomerne er ofte hovedpine, søvnløshed, nakkesmerter, depression osv.

Kranio sakral terapi til børn

Nogle børn oplevet større eller mindre traumer efter fødslen. Det kan være spændinger eller uro i kroppen, som kan medføre vanskeligheder ved at sutte eller sove. Nogle spædbørn får endda kolik af deres spændinger. Det er dog ikke kun spædbørn, der kan vise tegn på traumer fra fødslen. Nej, faktisk kan de lidt større børn også udtrykke traumer gennem fx trivselsproblemer. Her er der blandt andet tale om mellemørebetændelse, talevanskeligheder, hovedpine, koncentrationsbesvær, indlæringsvanskeligheder osv. Alle disse kan dog afhjælpes med kranio sakral terapi, og børn er ofte meget modtagelige overfor terapien. Derfor ser man ofte også, at resultaterne er utroligt gode med blot få behandlinger.