Førstehjælpskursus til kørekort – det er med til at redde liv
Vidste du, at når du tager et kørekort, skal du også gennemføre et 8 timers førstehjælpskursus, som er relateret til de situationer, der særligt kan opstå i trafikken.
Et førstehjælpskursus til kørekort er gældende til både bil, motorcykel og traktor, så du kan færdes på vejene med en større sikkerhed, i den forstand at du kan træde til, hvis det bliver nødvendigt at forsøge at redde liv i forbindelse med trafikulykker, hjertestop og uheld.
Derfor giver det rigtig god mening!
Det betyder sådan set ikke det helt store, om du er fortaler eller modstander for også at skulle tage et kursus i færdselsrelateret førstehjælp, når du skal erhverve dig dit kørekort. For faktum er, at der hvert eneste år kommer hele 20.000 personer galt afsted i trafikken. Dertil er der omkring 50.000 skader i hjemmet og 4.000 tilfælde af personer, som får hjertestop og kan kræve din hjælp!
Der er med andre ord ingen grund til IKKE at tage førstehjælpskurset, når du skal tage kørekort. Det kan nemlig betyde, at det bliver dig, som er i stand til at redde den ven, far, mor eller på anden vis afholdte person, som en dag kommer galt afsted.
Når du tager dig et kursus i førstehjælp, lærer du som bilist at yde livsvigtig genoplivning, bruge en af de mange hjertestartere, som er placeret landet over samt tage hånd om de typiske kropsskader, man ser på scener, hvor der har været et trafikuheld.
Det gør, at du kan være forskellen på, om en person mister sit liv eller ej. Samtidig er der sammenhæng mellem hvor hurtig en person får førstehjælp som genoplivning og personens risiko for f.eks. at få et varigt men, som en hjerneskade eller andet. Der er med andre ord alt god grund til, at man tager et kursus i førstehjælp med stort engagement og med viden om, at man en dag kan få brug for det – eller få brug for andre personers hjælp i en ulykke, hvor man selv er kommet til skade.