Dødsbobehandling – en svær proces

Det er i forvejen svært at miste en nær, men processen bagefter kan også rive tænder ud. Arvingerne efter afdøde skal i stor grad tage stilling til behandling af afdødes bo. Det forudsætter først og fremmest, at man ved, hvem der er de rette arvinger til dødsboet. Oftest ansættes en advokat, som har til formål at få styr på alle de praktiske ting herunder aktiver, som afdøde har i boligen. En dødsbobehandling forudsætter også, at der skal indsendes opgørelser til skifteret og skat. I samarbejde med arvingerne skal en dødsboadvokat f.eks. styre fremgangsmåden for salg af aktiver eller styre et evt. købstilbud af ejendommen.

Hvad skal der ske med afdødes aktiver?

Det største spørgsmål når man skal gøre et dødsbo op er aktiverne. Hvad skal der ske med afdødes ting, og til hvilken pris skal disse evt. sælges? Har afdøde skrevet testemente kan der være nogle allerede aftalte arvemæssige genstande, men ellers skal arvingerne byde ind på genstande, som kunne være interessant for arvingerne. Bliver tingene ikke afsat til nærmeste familie, så skal aktiverne i dødsboet sælges, og beløbene heraf skal indberettes til skat. Afdødes værdier skal altså enten bortskaffes, realiseres eller arveudlægges.

Få hjælp af en dødsboadvokat

For at få den bedst mulige dødsbobehandling anbefales det at få hjælp af en dødsboadvokat, som har prøvet denne form for sag mange gange. Man er derfor langt bedre stillet som familie, når man skal have behandlet et dødsbo. Oftest kan man også være knust af dødsfaldet, og derfor kan det være fordelagtigt at overlade papirarbejdet. Din dødsboadvokat tager sig af alle de formelle ting, så man som familie kan få en hurtig dødsbobehandling uden for mange bekymringer. Det kan spare unødvendige diskussioner, og generelt går processen hurtigere ved at hyre professionel hjælp fra start. Der findes mange forskellige dødsboadvokater på landsplan, som kan hjælpe ens familie videre.